20 June 2011

Menu sedap : kata engko !

Hye assalamualaikum . Rajin pulak aku hupdate belog sejak kebelakangan nih ek . Bila entah nak sedar diri , asyik onn lappy jer bukak belog . Cer bukak benda yang boleh menjana minda sikit . Husshh , sadap lah you . Bagi lah aku chance nak luahkan segala perasaan aku nih kat belog . Bukan selalu idea tu datang * Arghh ! dah melalut jauh dah nih . Oke , u- turn balik .



Zasszss ..!



Apa tu ?



Sound effect nak kasi gempak .



Uhhh , poyo lah =.=



Selamat menjamu mata :)






Wah ikan masak apa tu . Nampak sedap je . Hehe memang sedap pon , kata engko . Hee
Tu ikan bukan sebarang ikan tau . Nama ikan nih ikan Kelisa . Atau nama saintifiknya ikan Arowana . Harga ikan nih mahal . Normally orang jadikan ikan nih sebagai bisnes . Actually ikan nih duk kat kolam @ bukit merah . Kelisa nih kepunyaan my bro in - law . Korang mesti tau harga ikan nih mahal . Sini aku bagi tau berapa harga seekor . Rm6000 seekor . Aku tak tau berapa banyak details tentang ikan kelisa nih , tapi apa yang abang aku bagi tau macam tulah .


Kenapa aku sefamily boleh makan ikan nih ? Sebab ikan nih mati . At first , family aku tak tau nak masak apa ikan nih . Sebab ikan nih boleh ke makan ? Tapi bila pikir - pikir balik why not masak je , arnab and belut ada je orang makan . Tak kan ikan tak boleh ? Bukan ikan pirana pon . Hee . Oke , before tu meh sini aku show ikan kelisa yang berwajah sebenar . Sebab gambar kat atas tu dah disiram dengan kuah haha . Gambar yang nih aku amik kat google .






See ? Besar jugak kan . Dia punya insang punya lah tebal . Cantik tu tak lah cantik sangat . Tapi apsal mahal sangat ek . Emmm whateve .



Oke , u - turn balik . Bincang punya bincang , talk and talk , semua dah bulat kata nak hantar ikan nih kat kedai makan dekat dengan rumah aku untuk dibedah siasat . Eh bukan - bukan , maksud aku untuk di siang dan masak 3 rasa . Then bila dah masak , orang yang tarik diri nak makan ikan nih ialah emak aku . Kenapa ? Katanya tak pernah makan dan tak sanggup nak makan ikan kelisa nih . Itu kata emak aku . Kakak aku pun makan sikit je geli katanya . Haiii macam - macam pulak . Itu diorang . Tapi bukan aku . Aku tak tau lah aku nih kurang ada perasaan kasihan ke apa ke . Sebab aku rasa rugi kalau tak rasa . Eh rasa dengan makan tu berbeza tau hehe . Emm not bad , sangat sedap ikan kelisa nih rupa - rupanya . Bertambah aku makan . Opss terlebih sudah hehe .



Dah la , ikan tu pun dah selamat masuk dalam perut aku nih . Entah - entah dah jadi tuuutttt HAHA tak senonoh lah . Eeuuww ...!



Wassalam .






No comments:

Post a Comment