19 April 2012

JTMK STAR AWARDS 2012

Assalamualaikum ;)

Entry kali ini , bulat2 kan lah biji mata awak2 semua ok . Muntah kan lah segala isi perut awak2 semua bila melihat perkara di bawah ini . Baldi tidak disediakan . Sekian terima kasih ^^































Jene jeng jeng ...
* effect suspen konon 















































*bersama romate . gojes kan ?
saya tak dapat nak menahan perasan yg teramat over =.=







see ? sangat over saat ini . oh please 








oh . si nadya pendek hihi .











kak mimie yg cantik ;)































bukan kena buli oke .







mereka gojes . but not me act 

















































tengah siyes nih . jangan kacau saya tengah makan =.=









credit to dardar . i loike ...







































































































ini lah my classmates ! 45 orang . tp dalam gambar nih tak sampai 45 orang pon kan ? meriah sangat terasa macam tak ada final exam je huhu .

Act banyak lagi gambar tau . Tapi cukup jelah yang nih untuk share kat my blog nih kan .


Till then . Papai ;)

























16 April 2012

entry bergambar . xoxo .


wif my romate , waida :)








ok . tak nak cakap apa2 ;)



08 April 2012

mood final .



Penting untuk aku deactive facebook .


Okbye ^^

Seadanya


Cinta tak semestinya bersama. Tak semestinya kita akan bersama dengan orang yang kita cinta. Bersederhanalah dalam menyayangi, mengasihi dan mencintai seseorang. Bimbang jika satu hari nanti tiba-tiba dia pergi jauh dari kita ? Boleh atau tak kita menerima hakikat tu ?
Jodoh pertemuan semua Allah dah tentukan. Jangan sekali-kali melawan takdir. Jika dia bukan untuk kita, bukan milik kita, terimalah hakikat. Jangan menyalahkan orang tu atau orang lain. Kalau kita salahkan orang lain, means that kita pun menyalahkan takdir Allah. Sedangkan Allah lebih tahu kan apa yang terbaik untuk kita.
Jangan paksa orang untuk sayang kita, untuk cintakan kita, untuk bersama kita. Biarlah dia cintakan kita, sayangkan kita dengan rela hati dia. Biarlah dia sendiri yang ikhlas untuk bersama kita. Sebab, kalau kita paksa orang lain untuk menyayangi kita, hakikatnya ianya tak ikhlas. Kita nak ke orang sayang kita, cintakan kita dengan pura-pura ? Jika kita terpaksa untuk lepaskan dia pergi, lepaskanlah dengan rela hati. Maybe tu yang terbaik buat kita dan untuk kebahagiaan dia. Kalau kita sayang orang tu, mesti kita nak tengok dia bahagia kan..
Tapi jika dia kembali semula pada kita, tanyala hati kita sama ada boleh menerimanya kembali atau tak. Bersyukurlah jika dia kembali semula pada kita, mungkin dia benar untuk kita..

Hargailah apa yang kita ada sekarang. Sayangilah orang yang sayang kita, cintailah orang yang mencintai kita. Jangan tinggalkan orang yang sayang kita semata-mata untuk orang lain. Sebab, belum tentu orang lain tu akan menjadi milik kita. Belum tentu orang lain tu pun akan mencintai kita sebagaimana orang yang telah cintakan kita.

Cinta tak harus memiliki. Benar. Walaupun kita cintakan dia, mengimpikan untuk hidup bersama dengannya, tapi tak semestinya impian kita tu akan tercapai. Dalam perjalanan untuk hidup bersamanya, maybe kita akan terjatuh, tergelincir sekaligus impian untuk hidup bersamanya tu hancur. Jangan biarkan kehancuran cinta tu menyebabkan kita menghancurkan tanggungjawab diri kita yang lain. Bangkit semula dan terima hakikat. Sebab itulah, berikan cinta kasih dan sayang kepada orang lain dengan bersederhana, sekadar secukup rasa.

Ok sekian. Kalau ada yang memahami , memahamilah.

wassalam..

10 March 2012

my first tutorial pashmina - saja2 je ;)

Assalamualaikum sahabat :)
Dah lama kita tak post entry kan . Yelah , sudah lah blog entah hape . Ok ok hari ini dengan rasa malunya kita upload video tutorial cara nak pakai pashmina . Hehe saja - saja je buat video nih . I think memang tak bagus pon tutorial nih . Tapi apa - apa pun kita try betol tak  ?
Hope , kepada sesiapa yang menonton tak kutuk belakang k hehe . Senang cerita senyum tak perlu kata apa - apa :)




video


tenkiu ;)











11 February 2012

11.02.2012

Assalamualaikum :)
Hari nih hari sabtu . Hari sabtu is my birthday hehehe . Ewah2 promote birthday nampak hihi ^^ Alaaaa kita cakap je .. Ehh jangan nak kurang ajar yehh * ayat mak jemah
Eh hello dear , dah 22 tahun kan tahun nih . Emm alhamdulillah syukur sangat Allah s.w.t masih bagi kita bernafas di dunia yang hanya sementara nih ..


Menung sekejap .


Ok ok btw thanx sangat - sangat kepada yang wish my birthday , mendoakan umur kita , jodoh kita .. Sampai tak menang tangan nak balas balik . Kalian baik sangat nanti kita kasi cekelat eh . Nak tak ?


Dalam diam tengah seronok baca ucapan dari kawan - kawan , tiba - tiba ada pulak orang text Happy birthday baby....Tmbamnyer pi2..Nak no fon bley x?  Whooo whooooa . Bahaya bahaya . Heheh . Terguling - guling kita gelak baca text orang tuh . Actually kalau orang yang kita sayang yang bagi kita ayat - ayat cinta tak apa jugak kan . Yang tuh compem kita dah feeling - feeling hoho . Gua rasa insan itu terlalu lurus beb ! Gua geli dohh baca ayat gila tuh . Siyes menyampah gua dah arrr tak kenal siapa .. So orang macam nih kita ignore je . 


Astaqfiruallahalazim sabar ok kita sabar nih kita tahan nih .


And for your information lah der ! I'm not interested . i bukan jual mahal atau cerewet memilih . Dan , tak pulak i takut becinta atau serik . No . 


Nih , ayat power dari kita . Renungkan lah .



Cinta bagi aku bukan mudah untuk dilafazkan pada sesiapa, bila-bila masa, atau di mana juga. Perkataan cinta terlalu dalam , mahal dan berharga untuk diserahkan . Aku was - was cinta manusia moden . Mudahnya cinta diucapkan . Mudahnya bibir melafaz aku jatuh cinta padamu . Mudahnya menulis message cinta . Kenapa ? 


Benar . Hati orang bukannya boleh dibaca . Ada juga yang lebih mengenali orang lain daripada diri sendiri .


Tanyalah diri sendiri .
Sekadar kongsi bersama . Kata sharing is loving . Awww =.=









Wassalam .


11 December 2011

YES

Firstly :

Alhamdulillah ..



Second :

Yes saya lulus exam  :)



Lastly :

Tapi saya patut usaha lebih lagi .  









yeahhhh .. comel sgt geyammm






p/s : Apa - apa pun saya rasa lega sangat . Yeaayyyyyy !!! Baru lah boleh chill . Thanx ya   Allah ...
To mummy and abah , thanx atas doa - doa . Janji dapat habis dip ya ;)